Gebelikle İlgili Güncel Bilgiler

Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?

0 25.306

Her anne adayının istediği sağlıklı ve sorunsuz bir doğum, kimi zaman düşük gibi istenmeyen bir durumla sonuçlanabilmektedir. Anne adayının düşük yaptığını anlaması ve buna göre doktor kontrolüne gitmesi için, birtakım bulguları anlaması gerekmektedir. Düşükte gelen parçalar nasıl olur? Sorusuna cevap aradığımız bu yazımızda, düşük yapıp yapmadığınızı anlamak için bulguların neler olduğuna değindik. Düşükte gelen parçaların nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olmanız, düşük yapıp yapmadığınızı anlamanız bakımından oldukça önemlidir.

Düşük Ne Demektir?

Öncelikle düşüğün ne olduğuna kısaca değinecek olursak; gebeliğin bebek ölümü ile sonuçlanmasıdır. Normal şartlarda gebelik, 40 hafta sürmektedir. Bebeğin 20 haftadan önce anne karnında yaşamını yitirmesi düşük olarak kabul edilir. 20. Haftadan sonra bebeğin hayatını kaybetmesi ise, ölü doğum olarak nitelendirilir. Ancak 20. Haftadan sonra ölü doğum diye tanımlanan düşüklerde bebek anne rahminden düşmemiş veya kısmen düşmüştür.

Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?

Düşükler genellikle farklı şekillerde görülen kanamalar ile ortaya çıksa da her düşükte kanama olması, şart değildir. Hiçbir kanama veya ağrı olmasa bile vajinadan su fışkırması da düşüğe işarettir.

Düşükte gelen parçaların doğrudan tarifini yapmak, biraz zor olacaktır. Düşüğün haftası, anne adayının ve bebeğin durumu ve düşüğün nasıl gerçekleştiği gibi durumlar bu parçaların değişken olmasına neden olabilir. Bazı kadınlarda kordon benzeri parçalar gelebilirken, bazılarında ise pembe yumuşak parçaların gelmesi mümkündür.

Hamilelikte vajinadan parçaların gelmesi ve bu parçaların size göre anormal olması durumunda, mutlaka bir doktora giderek durumu anlatmanız ve muayene olmanız daha sağlıklı olacaktır. Herhangi bir olumsuzluğa karşı doktor muayenesi, en akılcı olanıdır. Özellikle ağrı ve kanamalarla seyreden parça gelmesi, daha şüpheli bir durum olacaktır.

Düşüğü Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Hazır düşük konusuna değinmişken, düşüğün oluşmaması için anne adayının dikkat etmesi gereken şeylere de kısaca göz atalım.

  • Yaşanan sağlık sorunlarında düşüğe neden olacak durumları tespit etmek ve düşüğü önlemek için, doktora gidiniz.
  • Kesinlikle gebelik sürecinde, sigara ve alkolden uzak durun. Hatta henüz hamile değil ve gebelik planı yapıyorsanız, hamile kalmadan önce bunları terk edin.
  • Stres en büyük düşmandır. Stresten uzak durun.
  • Radyasyona maruz kalmaktan sakının.
  • Sizi zorlayacak fiziki aktivitelerden uzak durun.
  • Kola ve hazır meyve sularını, bu süreçte tüketmeyin.
  • Sebze, meyve ve et gibi ürünler tüketerek sağlıklı beslenin. Aşırı yağlı gıdalar tüketmeyin.

Önerilen İçerik: Düşük konusunda şüpheleriniz var ise, düşük belirtileri nelerdir? Başlıklı yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.